Shakshuka z kolendrowo-miętowym pesto
2 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Shakshuka z kolendrowo-miętowym pesto
Shakshuka z kolendrowo-miętowym pesto
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pesto: użyj przystawki bidon blendera VitaPower Serie 4 z nożami tnącymi. Do mięty i kolendry dodaj oliwę, odrobinę soli i zmiksuj na jednolitą masę.
Paprykę pokrój na mniejsze kawałki, cebulę drobno posiekaj, całość podsmaż na łyżeczce oliwy. Dodaj puszkę pomidorów, dodaj cukru do smaku, smaż do zagęszczenia sosu.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
W sosie zrób cztery wgłębienia i wbij w nie całe jajka. Na 1 minutę możesz przykryć całość. Smaż do momentu ścięcia się białek, żółtka powinny być płynne.
Gotową shakshukę udekoruj pesto.
Komentarze