Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)

Składniki

4 filety śledziowe
½ szklanki oleju
½ szklanki musztardy Dijon
1 cebula
Pieprz i sól
2 łyżeczki mielonego cynamonu
2 łyżeczki mielonych goździków
2 łyżeczki gałki muszkatołowej
2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego

Opis wykonania

Śledzie warto posmarować cytryną i odstawić na 2 godziny, aby ości zmiękły.

Musztardę połączyć z olejem, dodać pokrojoną cebulę. Doprawić solą i pieprzem.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.



Bosh Logo
Bosh

Na suchej patelni podsmażyć delikatnie cynamon, goździki, gałkę oraz ziele angielskie, by wydobyć z nich smak i aromat.

Umyj i osusz śledzie, pokroić je na kawałki, a następnie zalej sosem połączonym z przyprawami.

Całość włóż do słoików, przykryj cebulą i wstaw do lodówki na kilka godzin.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
fiziowaaa
Polecam, naprawdę ciekawy smak!