Śledzie korzenne
6 porcje
20 min
Łatwe
Składniki
Śledzie korzenne
Śledzie korzenne
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Śledzie warto posmarować cytryną i odstawić na 2 godziny, aby ości zmiękły.
Musztardę połączyć z olejem, dodać pokrojoną cebulę. Doprawić solą i pieprzem.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Na suchej patelni podsmażyć delikatnie cynamon, goździki, gałkę oraz ziele angielskie, by wydobyć z nich smak i aromat.
Umyj i osusz śledzie, pokroić je na kawałki, a następnie zalej sosem połączonym z przyprawami.
Całość włóż do słoików, przykryj cebulą i wstaw do lodówki na kilka godzin.
Komentarze