Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Śledzie po kaszubsku

Opis wykonania

Śledzie po kaszubsku z ogórkami kiszonymi i aromatycznymi przyprawami smakują znakomicie. W wielu domach to obowiązkowe danie na wigilijnym stole.

  1. Śledzie przełóż do miski i zalej zimną wodą. Odstaw na około 30 minut. W tym czasie  2 - 3 krotnie zmień wodę na świeżą.

    Następnie śledzie osusz i pokrój na mniejsze kawałki.

  2. Cebule obierz, pokrój w piórka i podsmaż na oleju wraz z przyprawami.

    Gdy cebula będzie szklista dodaj kolejno pokrojone drobno suszone śliwki, koncentrat pomidorowy oraz pokrojone w kostkę ogórki. 

    Całość podsmażaj jeszcze 3-4 minuty i odstaw do przestudzenia.

  3. W dużym słoiku ułóż warstwami naprzemiennie sos oraz śledzie. Przechowuj w lodówce.

Bosch do kuchni