Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Słodki deser kajmakowy Kuby Tomaszczyka

Opis wykonania

Deser kajmakowy to świetny pomysł dla tych, którzy przepadają za słodkościami, lecz nie mają czasu na pieczenie ciast. To prosty przepis na deser bez pieczenia.

baner reklamowy maszynki do mielenia
  1. Uwaga: śmietankę trzymać w  lodówce, musi być mocno schłodzona
  2. Migdały upraż na suchej patelni do czasu aż się przyrumienią.
  3. Pół opakowania ryżu wymieszaj z prażonymi migdałami.
  4. Do ryżu dodaj pół puszki kajmaku i dokładnie wymieszaj.
  5. Masę kajmakową rozłóż na dnie pucharków.
  6. Na masie kajmakowo- ryżowej ułoż kawałki pokruszonych ciasteczek pokrusz.
  7. Wcześniej schłodzoną śmietankę ubij blenderem.
  8. Gdy śmietanka jest jeszcze lekko płynna, dodaj pozostałe pół puszki kajmaku i szczyptę soli.
  9. Całość połącz z serkiem mascarpone i wymieszaj.
  10. Ułóż w pucharkach.
  11. Udekoruj ryżem, migdałami, startą czekoladą, owocami i świeżą miętą lub melisą.