Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Spaghetti carbonara wg Agnieszki Rasiak

Opis wykonania

Przepis na klasyczny włoski makaron- spaghetti carbonara z kremowym sosem śmietanowym i boczkiem.

baner reklamowy maszynki do mielenia
  1. W dużym garnku zagotuj wodę. Do wrzącej wody wrzuć makaron i przygotuj wg instrukcji na opakowaniu, aż uzyska twardość al dente.
  2. Boczek pokrój w cienkie paski, bądź w dowolnie wybrany kształt.
  3. Następnie rozbełtaj jajka i wymieszaj je wraz z serem oraz przyprawami. mum, wlewanie oleju do muma, robot kuchenny
  4. Na rozgrzaną patelnie wrzuć boczek i usmaż go z obu stron. pietruszka, boczek, pomidorki koktajlowe,  
  5. Gdy boczek zarumieni się dodaj do niego odrobinę wody (może być z gotującego się makaronu) i ugotowany wcześniej makaron.
  6. Po kilku minutach gotowania dodaj masę jajeczną i energicznie mieszaj, żeby jajka nie ścięły się za mocno.
  7. Makaron przełóż na patelnię i udekoruj natką pietruszki. carbonara, pomidorki koktajlowe, makaron,pasta cabonara