Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Spaghetti z cukini i marchwi

Opis wykonania

Latem częściej stawiamy na lekkie i szybkie posiłki, zamiast tuczącego i ciężkiego makaronu proponuję cukinię pokrojoną metodą Julienne.

Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekany drobno czosnek (można użyć praski), dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy aż się zeszkli. Dodajemy puszkę pomidorów doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Gotujemy na małym ogniu aż odparuje nam lekko sos. W tym czasie kroimy cukinie i marchew metodą Julienne - niezbędna jest obieraczka przeznaczona do tego. Gdy sos, będzie dochodził dorzucamy na patelnię marchew i cukinię i jeszcze chwilę gotujemy. Wykładamy na talerz i dodajemy wg. uznania kapary, oliwki, ser typu feta, posypujemy parmezanem i ozdabiamy listkami świeżej bazylii. Lekko, smacznie i szybko.