Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Spaghetti z cukinii i marchwi z łososiem i awokado w sosie sezamowym

Opis wykonania

Danie na pewno docenią osoby na diecie niskowęglowodanowej, ponieważ tradycyjny makaron został zastąpiony warzywnym. Potrawa bogata w tłuszcze.

Imbir, czosnek, tahini, sok z cytryny, sos sojowy, pieprz cayenne oraz ksylitol zmiksować na gładki sos i odstawić do lodówki. Marchew i cukinię zatrzeć na spaghetti przy użyciu obieraczki julienne lub temperówki do warzyw. Łososia podzielić na mniejsze kawałki. Awokado obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Sezam uprażyć na suchej patelni. Na tej samej patelni rozgrzać na średnim ogniu oliwę. Wrzucić spaghetti warzywne. Delikatnie mieszając pozostawić na ogniu przez dosłownie minutę, tak, aby warzywa nieco zmiękły, ale pozostały jędrne i aldente. Dodać sos, wymieszać. Wyłączyć palnik dorzucić łososia i awokado. Wymieszać. Przed podaniem posypać uprażonym sezamem i posiekaną natką pietruszki.

Bosch do kuchni