Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:

Składniki

½ główki kapusty białej
1 seler
50 ml śmietany kremówki
sok z 1 cytryny
2 łyżki cukru
100 g kiełków rzodkiewki
200 g rzepy
2 winne jabłka
sól i pieprz

Opis wykonania

Kapustę szatkujemy drobno, dodajemy sól i odstawiamy na godzinę, żeby zmiękła i puściła sok.

Marchew jabłka i seler trzemy na tarce na grubych oczkach.

Rzepę obieramy i kroimy w plastry, a następnie w julienne.

Pomocny przy tych czynnościach będzie rozdrabniacz blendera.

Warzywa łączymy w misce, dodajemy śmietanę, sok z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.

Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 20 minut, żeby składniki się przemacerowały.

Porada

Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.

Bosh Logo
Bosh

Przed podaniem dodajemy kiełki rzodkiewki i dokładnie mieszamy.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy