Surówka z kiełkami rzodkiewki
![Surówka z kiełkami rzodkiewki](https://akademiasmaku.pl/storage/7826/conversions/surowka-z-kielkami-rzodkiewki-5008-single.webp)
4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 4)
Składniki
Surówka z kiełkami rzodkiewki
Surówka z kiełkami rzodkiewki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9986/conversions/tYvSXNm8Ld84A0-thumb.webp)
Kapustę szatkujemy drobno, dodajemy sól i odstawiamy na godzinę, żeby zmiękła i puściła sok.
Marchew jabłka i seler trzemy na tarce na grubych oczkach.
Rzepę obieramy i kroimy w plastry, a następnie w julienne.
Pomocny przy tych czynnościach będzie rozdrabniacz blendera.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9987/conversions/SauF5EB7IfAKYI-thumb.webp)
Warzywa łączymy w misce, dodajemy śmietanę, sok z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 20 minut, żeby składniki się przemacerowały.
Porada
Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9988/conversions/haCcdbVpiupNlh-thumb.webp)
Przed podaniem dodajemy kiełki rzodkiewki i dokładnie mieszamy.
Komentarze