Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Surówka z kiełkami rzodkiewki

Opis wykonania

Surówka z kiełkami rzodkiewki - krok 1

Kapustę szatkujemy drobno, dodajemy sól i odstawiamy na godzinę, żeby zmiękła i puściła sok.

Marchew jabłka i seler trzemy na tarce na grubych oczkach.

Rzepę obieramy i kroimy w plastry, a następnie w julienne.

Pomocny przy tych czynnościach będzie rozdrabniacz blendera.

Surówka z kiełkami rzodkiewki - krok 2

Warzywa łączymy w misce, dodajemy śmietanę, sok z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.

Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 20 minut, żeby składniki się przemacerowały.

Surówka z kiełkami rzodkiewki - krok 3

Przed podaniem dodajemy kiełki rzodkiewki i dokładnie mieszamy.

Bosch do kuchni