Tatar wegetariański
4 porcje
15 min
Łatwe
Tatar wegetariański? Okazuje się, że można przygotować tradycyjną polską przystawkę bez mięsa. W Akademii Smaku pokażę, jak przygotować pyszny tatar z suszonych pomidorów.
Składniki
1 szklanka - suszonych pomidorów
2 szt. - szalotek
2 ząbki - czosnku
2 łyżki - sosu sojowego
1 łyżeczka - musztardy
1 łyżka - octu balsamicznego
2 łyżki - szczypiorku posiekanego
- sól, pieprz
Do podania:
- ogórki kiszone drobno posiekane
1 szt. - czerwonej cebuli
- kapary
Tatar wegetariański
Tatar wegetariański
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do pojemnika blendera włóż pomidory, pokrojoną na kilka kawałków cebulę i obrane ząbki czosnku. Zmiksuj do uzyskania jednolitej masy.
Zmieloną masę przełóż do miski i przy pomocy łyżki wymieszaj z sosem sojowym, musztardą, octem balsamicznym. Dopraw solą i pieprzem oraz dodaj posiekany szczypiorek.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
Przy pomocy pierścienia ułóż na talerzu tatar i udekoruj dodatkami.
Komentarze