Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Tatar wegetariański? Okazuje się, że można przygotować tradycyjną polską przystawkę bez mięsa. W Akademii Smaku pokażę, jak przygotować pyszny tatar z suszonych pomidorów.

Składniki

1 szklanka - suszonych pomidorów
2 szt. - szalotek
2 ząbki - czosnku
2 łyżki - sosu sojowego
1 łyżeczka - musztardy
1 łyżka - octu balsamicznego
2 łyżki - szczypiorku posiekanego
- sól, pieprz
Do podania:
- ogórki kiszone drobno posiekane
1 szt. - czerwonej cebuli
- kapary

Opis wykonania

1

Do pojemnika blendera włóż pomidory, pokrojoną na kilka kawałków cebulę i obrane ząbki czosnku. Zmiksuj do uzyskania jednolitej masy.

2

Zmieloną masę przełóż do miski i przy pomocy łyżki wymieszaj z sosem sojowym, musztardą, octem balsamicznym. Dopraw solą i pieprzem oraz dodaj posiekany szczypiorek.

Porada

Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.



Bosh Logo
Bosh
3

Przy pomocy pierścienia ułóż na talerzu tatar i udekoruj dodatkami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
fiziowaaa
Super! Bardzo dobrze smakuje