Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bezglutenowe tosty bez chleba

Składniki

80 g mąki kukurydzianej, 2 duże jajka, pół łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, łyżeczka bazylii i oregano, woda do uzyskania odpowiedniej konsystencji, ulubione dodatki (szynka, ser) szt. Mąka kukurydziana, jajka, proszek do pieczenia, sól, bazylia, oregano, woda, ulubione dodatki

Opis wykonania

80 g mąki (użyłam kukurydzianej) -2 duże jajka -łyżeczka proszku do pieczenia -woda do uzyskania odpowiedniej konsystencji -sól, ulubione przyprawy ✔wszystkie składniki dokładnie wymieszać, by nie było grudek ✔dodać wodę do uzyskania odpowiedniej konsystencji (ciasto powinno być troszkę gęstsze niż na nalesniki) ✔toster smarujemy olejem kokosowym ✔wylewamy trochę ciasta, nakładamy dodatki, zalewamy resztą ciasta ✔smażymy kilka minut do zarumienienia

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Super pomysł na śniadanie
Ewusia1222
Ja dodałam mąkę pełnoziarnistą pszenną. Bardzo smaczne.
bsylvia
Dobry pomysł na kolacje - polecam!
Aleksandra J
Bardzo dobre ☺️