Tosty bez chleba
2 porcje
25 min
Łatwe
Bezglutenowe tosty bez chleba
Składniki
80 g mąki kukurydzianej, 2 duże jajka, pół łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, łyżeczka bazylii i oregano, woda do uzyskania odpowiedniej konsystencji, ulubione dodatki (szynka, ser) szt. Mąka kukurydziana, jajka, proszek do pieczenia, sól, bazylia, oregano, woda, ulubione dodatki
Tosty bez chleba
Tosty bez chleba
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
80 g mąki (użyłam kukurydzianej) -2 duże jajka -łyżeczka proszku do pieczenia -woda do uzyskania odpowiedniej konsystencji -sól, ulubione przyprawy ✔wszystkie składniki dokładnie wymieszać, by nie było grudek ✔dodać wodę do uzyskania odpowiedniej konsystencji (ciasto powinno być troszkę gęstsze niż na nalesniki) ✔toster smarujemy olejem kokosowym ✔wylewamy trochę ciasta, nakładamy dodatki, zalewamy resztą ciasta ✔smażymy kilka minut do zarumienienia
Komentarze