Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Tosty z kaszą, białym serem i jarmużem

Tosty z kaszą, białym serem i jarmużem
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

5 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Oryginalne śniadanie zachwyci nawet najbardziej wybrednych.

Składniki

1/2 szklanka ugotowanej na sypko kaszy jaglanej
50 g jarmużu
50 g sera białego półtłustego
12 szt. chleba tostowego pełnoziarnistego
1 łyżka masła
sól, pieprz do smaku

Opis wykonania

Tosty to nie tylko żółty ser i szynka. Ich wersji może być wiele, wszystko zależy od kreatywności osoby, która je przyrządza. W tej wersji tosty są sycące i pożywne dzięki dodatkowi kaszy. Jarmuż dodaje całości zarówno smaku jak i koloru. Tosty z jarmużem to doskonałe śniadanie, które doda energii na cały dzień.

Opis wykonania:
Umyj i osusz jarmuż. Rozgrzej łyżkę masła na patelni, dodaj jarmuż i smaż przez 2-3 minuty, aż liście zmiękną. Dodaj do ugotowanej kaszy usmażony jarmuż, a następnie rozdrobniony ser. Całość dopraw solą oraz pieprzem do smaku. Ułóż na połowie kromek farsz. Następnie przykryj drugą kromką i zapiekaj w rozgrzanym tosterze lub na patelni aż do zarumienienia pieczywa tostowego. Podawać gorące i przekrojone na pół.

TIP

  • Tosty będą znakomicie smakowały z dodatkiem pomidorków koktajlowych lub suszonych.
  • Kaszę jaglaną można zastąpić jęczmienną
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych