Tuńczyk tataki z mango i ogórkiem
2 porcje
60 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Tuńczyk tataki z mango i ogórkiem
Tuńczyk tataki z mango i ogórkiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Filet z tuńczyka obsmażyć po kilka sekund z każdej strony. Odłożyć na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Odstawić w chłodne miejsce do ostygnięcia, lub na krótko do naczynia z lodem, następnie na ok 15 min. do marynaty. Sos ( marynata) Imbir, trawę cytrynową i czosnek drobno pokroić i zagotować z pozostałymi składnikami. Przecedzić i schłodzić. SOS WASABI 1 łyżka majonezu 1 łyżka pasty wasabi Mango i ogórka pokroić w cienkie wstążki, słupki lub plastry. Ułożyć na talerzu. Skropić odrobiną marynaty. Tuńczyka pokroić w równe kawałki i ułożyć na mango i ogórku. Udekorować listkami kolendry i sosem wasabi. Można posypać prażonym sezamem.
Komentarze