Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tuńczyk tataki z mango i ogórkiem

Opis wykonania

Pyszna wariacja na temat tuńczyka.

Filet z tuńczyka obsmażyć po kilka sekund z każdej strony. Odłożyć na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Odstawić w chłodne miejsce do ostygnięcia, lub na krótko do naczynia z lodem, następnie na ok 15 min. do marynaty. Sos ( marynata) Imbir, trawę cytrynową i czosnek drobno pokroić i zagotować z pozostałymi składnikami. Przecedzić i schłodzić. SOS WASABI 1 łyżka majonezu 1 łyżka pasty wasabi Mango i ogórka pokroić w cienkie wstążki, słupki lub plastry. Ułożyć na talerzu. Skropić odrobiną marynaty. Tuńczyka pokroić w równe kawałki i ułożyć na mango i ogórku. Udekorować listkami kolendry i sosem wasabi. Można posypać prażonym sezamem.