Wielkanocne koszyczki z jajkiem przepiórczym i śledziem
4 porcje
40 min
Średnie
Urocze koszyczki wielkanocne z kaszy ze śledziem i jajem przepiórczym w nori.
Składniki
2 liście nori
1/2 szklanki kaszy jęczmiennej
4 jaja przepiórcze
1 śledź wiejski w oleju
Wasabi
1 szczypiorek
1 Sushi Su
Wielkanocne koszyczki z jajkiem przepiórczym i śledziem
Wielkanocne koszyczki z jajkiem przepiórczym i śledziem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Opis przygotowania:
- Kaszę gotuj przez 10-12 minut (1∕2 szklanki na 1 szklankę wody), a następnie odstaw na około 10 minut żeby doszła.
- Przełóż do drewnianej miseczki i dopraw 3 łyżkami Sushi Su.
- Połóż nori błyszczącą stroną na zewnątrz, na 3∕4 arkusza nałóż kaszę i wasabi i drugą porcję kaszy. Zwiń w rulon i roluj delikatnie. Bardzo ostrym nożem pokrój na porcje.
- Na każdej porcji połóż kawałek śledzia, kawałek szczypiorku i kawałek jajka. Kawałek szczypiorku wygnij w kształt pałąka koszyczka.
Komentarze