Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Wielkanocne koszyczki z jajkiem przepiórczym i śledziem

Wielkanocne koszyczki z jajkiem przepiórczym i śledziem
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Urocze koszyczki wielkanocne z kaszy ze śledziem i jajem przepiórczym w nori.

Składniki

2 liście nori
1/2 szklanki kaszy jęczmiennej
4 jaja przepiórcze
1 śledź wiejski w oleju
Wasabi
1 szczypiorek
1 Sushi Su

Opis wykonania

Opis przygotowania:

  1. Kaszę gotuj przez 10-12 minut (1∕2 szklanki na 1 szklankę wody), a następnie odstaw na około 10 minut żeby doszła.
  2. Przełóż do drewnianej miseczki i dopraw 3 łyżkami Sushi Su.
  3. Połóż nori błyszczącą stroną na zewnątrz, na 3∕4 arkusza nałóż kaszę i wasabi i drugą porcję kaszy. Zwiń w rulon i roluj delikatnie. Bardzo ostrym nożem pokrój na porcje.
  4. Na każdej porcji połóż kawałek śledzia, kawałek szczypiorku i kawałek jajka. Kawałek szczypiorku wygnij w kształt pałąka koszyczka.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych