Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wielkanocne koszyczki z jajkiem przepiórczym i śledziem

Opis wykonania

Urocze koszyczki wielkanocne z kaszy ze śledziem i jajem przepiórczym w nori.

Opis przygotowania:



  1. Kaszę gotuj przez 10-12 minut (1∕2 szklanki na 1 szklankę wody), a następnie odstaw na około 10 minut żeby doszła.

  2. Przełóż do drewnianej miseczki i dopraw 3 łyżkami Sushi Su.

  3. Połóż nori błyszczącą stroną na zewnątrz, na 3∕4 arkusza nałóż kaszę i wasabi i drugą porcję kaszy. Zwiń w rulon i roluj delikatnie. Bardzo ostrym nożem pokrój na porcje.

  4. Na każdej porcji połóż kawałek śledzia, kawałek szczypiorku i kawałek jajka. Kawałek szczypiorku wygnij w kształt pałąka koszyczka.