Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wilgotny Keks z warzywami i żółtym serem

Opis wykonania

Bardzo smakowity,wilgotny, pożywny, zdrowy, do zjedzenia w pracy, Jego zawartość można regulować według sezonowości warzyw lub własnego upodobania.

Warzywa oczyścić,paprykę,cukinię, pietruszkę,seler naciowy pokroić na niewielkie kawałki ,cebulę w piórka. Poddusić na odrobinie oliwy aż zmiękną. Odstawić do wystygnięcia. Ser pokroić na małe kwadraty. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,dodać jajka,mleko,oliwę,zioła prowansalskie,ostrą czerwoną paprykę,sól i pieprz. Wszystko wymieszać energicznie łyżką. Do powstałego ciasta dodać warzywa,natkę pietruszki,ser i wymieszać. Do blaszki keksowej (26x12) wyłożonej papierem do wypieków,przełożyć powstałe ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 45 minut.