Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Wilgotny Keks z warzywami i żółtym serem

Wilgotny Keks z warzywami i żółtym serem
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bardzo smakowity,wilgotny, pożywny, zdrowy, do zjedzenia w pracy, Jego zawartość można regulować według sezonowości warzyw lub własnego upodobania.

Składniki

1 szt. czerwona papryka
1 szt. mała cukinia
1 szt. pietruszka
1 szt. cebula
2 szt. łodyga selera naciowego
2 łyżka posiekana natki pietruszki
4 szt. plasterki sera żółtego
300 g mąki pszennej
2 łyżeczka proszku do pieczenia
4 szt. jajka
150 ml mleka
130 ml oliwy z oliwek
1,5 łyżeczka ziół prowansalskich
2 szczypta papryka ostra do smaku
2 szczypta sól do smaku
2 szczypta pieprz kolorowy grubo mielony do smaku
3 łyżka oliwa do duszenia

Opis wykonania

Warzywa oczyścić,paprykę,cukinię, pietruszkę,seler naciowy pokroić na niewielkie kawałki ,cebulę w piórka. Poddusić na odrobinie oliwy aż zmiękną. Odstawić do wystygnięcia. Ser pokroić na małe kwadraty. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,dodać jajka,mleko,oliwę,zioła prowansalskie,ostrą czerwoną paprykę,sól i pieprz. Wszystko wymieszać energicznie łyżką. Do powstałego ciasta dodać warzywa,natkę pietruszki,ser i wymieszać. Do blaszki keksowej (26x12) wyłożonej papierem do wypieków,przełożyć powstałe ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 45 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
fiziowaaa
Super wychodzi, polecam spróbować, ja robiłam pierwszy raz