Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

100 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Mój pomysł na wołowinę delikatną i zdrową. Wołowina idealnie pasuje do miękkich, delikatnych warzyw!

Składniki

1 1/2 kg wołowina /rumsztyk,łopatka/
6 szt. marchewek
1 szt. mały seler
1 szt. por
2 szt. cebula
4 szt. czosnek /ząbki/
6 szt. pieprz czarny
1 1/2 łyżeczka ziele angielskie
1 łyżeczka sól
2 szczypta pieprz mielony
2 szt. liście laurowe

Opis wykonania

Mięso oczyścić opłukać włożyć do garnka i zalać wrzącą wodą tak aby mięso było przykryte wodą .Zagotować zdjąć szumowinę dodać ziele ang. liść laurowy przykryć pokrywką i gotować 40 minut .Następnie dodać pokrojone warzywa i cebulę z goździkami ,czosnek ,sól i pieprz . Mięso gotować na wolnym ogniu z uchyloną lekko pokrywką około godziny.Sprawdzić czy miękkie w razie czego gotować dłużej .Podawać z sosem chrzanowym warzywami i ziemniakami co kto lubi

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Ewusia1222
Podałam z kaszą jęczmienną i marchewką