Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

100 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Mój pomysł na wołowinę delikatną i zdrową. Wołowina idealnie pasuje do miękkich, delikatnych warzyw!

Składniki

1 1/2 kg wołowina /rumsztyk,łopatka/
6 szt. marchewek
1 szt. mały seler
1 szt. por
2 szt. cebula
4 szt. czosnek /ząbki/
6 szt. pieprz czarny
1 1/2 łyżeczka ziele angielskie
1 łyżeczka sól
2 szczypta pieprz mielony
2 szt. liście laurowe

Opis wykonania

Mięso oczyścić opłukać włożyć do garnka i zalać wrzącą wodą tak aby mięso było przykryte wodą .Zagotować zdjąć szumowinę dodać ziele ang. liść laurowy przykryć pokrywką i gotować 40 minut .Następnie dodać pokrojone warzywa i cebulę z goździkami ,czosnek ,sól i pieprz . Mięso gotować na wolnym ogniu z uchyloną lekko pokrywką około godziny.Sprawdzić czy miękkie w razie czego gotować dłużej .Podawać z sosem chrzanowym warzywami i ziemniakami co kto lubi

Porada Szefa

Jak szybko zamarynować mięso?

Zdarzyło Ci się zapomnieć zamarynować mięso? Wiadomo, marynowanie to nieraz długotrwały proces. Nie martw się, jest na to sprytny sposób, który znacznie skróci proces marynowania.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Ewusia1222
Podałam z kaszą jęczmienną i marchewką