Wołowina w warzywach
6 porcje
100 min
Średnie
Mój pomysł na wołowinę delikatną i zdrową. Wołowina idealnie pasuje do miękkich, delikatnych warzyw!
Składniki
1 1/2 kg wołowina /rumsztyk,łopatka/
6 szt. marchewek
1 szt. mały seler
1 szt. por
2 szt. cebula
4 szt. czosnek /ząbki/
6 szt. pieprz czarny
1 1/2 łyżeczka ziele angielskie
1 łyżeczka sól
2 szczypta pieprz mielony
2 szt. liście laurowe
Wołowina w warzywach
Wołowina w warzywach
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mięso oczyścić opłukać włożyć do garnka i zalać wrzącą wodą tak aby mięso było przykryte wodą .Zagotować zdjąć szumowinę dodać ziele ang. liść laurowy przykryć pokrywką i gotować 40 minut .Następnie dodać pokrojone warzywa i cebulę z goździkami ,czosnek ,sól i pieprz . Mięso gotować na wolnym ogniu z uchyloną lekko pokrywką około godziny.Sprawdzić czy miękkie w razie czego gotować dłużej .Podawać z sosem chrzanowym warzywami i ziemniakami co kto lubi
Komentarze