Wołowina w żółtym curry

4 porcje
50 min
Łatwe
Składniki
Wołowina w żółtym curry
Wołowina w żółtym curry
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowujemy mieszankę przypraw. Wołowinę oczyszczamy (jeśli jest potrzeba), kroimy w cienkie paski i przyprawiamy. Odstawiamy do lodówki na 20minut. Szalotkę, papryki, ananasa oraz czosnek kroimy na kawałki i podsmażamy na dwóch łyżkach masła. Do warzyw dodajemy wołowinę, smażymy 5 minut i wlewamy mleko kokosowe. Patelnię przykrywamy i po kolejnych 5 minutach dodajemy mleczko kokosowe. Curry gotujemy na niskim ogniu przez 10 minut, doprawiamy do smaku przyprawą curry. Wołowinę w żółtym curry podajemy z ryżem lub indyjskimi chlebkami. Znam też takich, co jedzą i z ryżem i z chlebkami :)
Komentarze