Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna wołowina z warzywami po chińsku. Sos sojowy i sezam doskonale wzbogacają jej smak,

Składniki

20 dkg polędwica wołowa
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
3 łyżka ziarna sezamu
1 szt. seler naciowa
2 szt. marchew
4 łyżka olej
1 łyżeczka imbir
2 szt. czosnek
200 g makaron
1 garść kiełki soi
3 łyżka sos sojowy

Opis wykonania

Polędwiczki pociąć w poprzek włókien w cienkie plasterki. Papryki, marchewki, seler naciowy, wszystkie te warzywa pokroić w słupki. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i smażyć na dużym ogniu intensywnie mieszając, aż do zrumienienia. Dodać pokrojone warzywa, kiełki soi, drobno posiekany imbir oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać sos sojowy oraz ziarna sezamu. Smażyć kolejne 3 minuty. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu i podawać z przygotowanymi warzywami z wołowiną. Smacznego

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych