Wołowina z warzywami po chińsku
4 porcje
45 min
Łatwe
Pyszna wołowina z warzywami po chińsku. Sos sojowy i sezam doskonale wzbogacają jej smak,
Składniki
20 dkg polędwica wołowa
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
3 łyżka ziarna sezamu
1 szt. seler naciowa
2 szt. marchew
4 łyżka olej
1 łyżeczka imbir
2 szt. czosnek
200 g makaron
1 garść kiełki soi
3 łyżka sos sojowy
Wołowina z warzywami po chińsku
Wołowina z warzywami po chińsku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Polędwiczki pociąć w poprzek włókien w cienkie plasterki. Papryki, marchewki, seler naciowy, wszystkie te warzywa pokroić w słupki. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i smażyć na dużym ogniu intensywnie mieszając, aż do zrumienienia. Dodać pokrojone warzywa, kiełki soi, drobno posiekany imbir oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać sos sojowy oraz ziarna sezamu. Smażyć kolejne 3 minuty. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu i podawać z przygotowanymi warzywami z wołowiną. Smacznego
Komentarze