Wrap z kurczakiem, pesto i warzywami
4 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wrap z kurczakiem, pesto i warzywami
Wrap z kurczakiem, pesto i warzywami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Piersi z kurczaka umyj i osusz. Pokrój na grubsze paski, a następnie przełóż do miski. Dodaj oliwę z oliwek, posiekany rozmaryn, czosnek oraz sól. Cytrynę pokrój w plastry i dodaj do kurczaka.
Całość dobrze wymieszaj, przełóż do worka próżniowego i dokładnie zamknij. Użyj blendera Bosch z końcówką próżniową do odsysania powietrza. Odstaw na 30 minut do marynowania.
Na płycie grzewczej rozgrzej dużą patelnię, dodaj oliwę, układaj plastry kurczaka i smaż z każdej strony do zarumienienia. Jeśli wolisz, możesz usmażyć nuggetsy.
Tortille posmaruj pesto, ułóż liście sałaty rzymskiej, plastry pomidora, mozzarellę oraz kawałki kurczaka. Zwiń i podawaj domowe tortille z kurczakiem na zimno lub na ciepło.
Jeśli wolisz wersję na ciepło, zapiecz całość w piekarniku, sałata rzymska jak najbardziej to zniesie.
Komentarze