Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wrap z kurczakiem, pesto i warzywami

Opis wykonania

Jak podbić aromaty ziół w trakcie marynowania kurczaka? Super sprawdza się system marynowania próżniowego. Potrzebujecie worków próżniowych oraz blendera Bosch z końcówką próżniową do odsysania powietrza. Dzięki temu tortilla z kurczakiem na ciepło będzie smakować naprawdę wyśmienicie.

Wrap z kurczakiem, pesto i warzywami - krok 1

Piersi z kurczaka umyj i osusz. Pokrój na grubsze paski, a następnie przełóż do miski. Dodaj oliwę z oliwek, posiekany rozmaryn, czosnek oraz sól. Cytrynę pokrój w plastry i dodaj do kurczaka.

Wrap z kurczakiem, pesto i warzywami - krok 2

Całość dobrze wymieszaj, przełóż do worka próżniowego i dokładnie zamknij. Użyj blendera Bosch z końcówką próżniową do odsysania powietrza. Odstaw na 30 minut do marynowania.

Na płycie grzewczej rozgrzej dużą patelnię, dodaj oliwę, układaj plastry kurczaka i smaż z każdej strony do zarumienienia. Jeśli wolisz, możesz usmażyć nuggetsy.

Wrap z kurczakiem, pesto i warzywami - krok 3

Tortille posmaruj pesto, ułóż liście sałaty rzymskiej, plastry pomidora, mozzarellę oraz kawałki kurczaka. Zwiń i podawaj domowe tortille z kurczakiem na zimno lub na ciepło.

Jeśli wolisz wersję na ciepło, zapiecz całość w piekarniku, sałata rzymska jak najbardziej to zniesie.