Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wytrawna zupa pomidorowa na ostro

Opis wykonania

Białe wino i jałowcówka sprawiają, że nudna pomidorowa zyskuje nowy wymiar smaku. Polskie zupy w tradycyjnej wersji zawsze można urozmaicić. Wystarczy odrobina fantazji.

Cebulę i włoszczyznę kroimy w malutką kostkę. W naczyniu rozgrzać tłuszcz, podsmażyć przygotowane składniki. Rozdrobnione pomidory wraz zalewą dodać do warzyw. Wlać 1/2 szklanki białego wina,doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i gotować ok 30 minut.Zmiksować,przelać do drugiego garnka dodać jałowiec, ponownie zagotować i doprawić do smaku. Posypać estragonem. Ubić śmietanę na sztywno, wymieszać z dwoma łyżkami jałowcówki. Podajemy w osobnym naczyniu do zupy pomidorowej.