Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zapiekana cukinia z pomidorami, gotowaną szynką i twarożkiem.

Składniki

podłużne cukinie (po ok. 150 g każda)
sól
pieprz
mała cebula
mały pomidor
50 g gotowanej szynki
125 g tłustego twarożku
1 łyżeczka włoskiej mieszanki do przypraw
szczypta słodkiej papryki
masło do nasmarowania formy

Opis wykonania

Cukinię przeciąć wzdłuż na pół, usunąć nasiona, wydrążyć i doprawić solą oraz pieprzem. Obrać cebulę i usunąć skórę z pomidorów. Cebulę, pomidory i szynkę pokroić w kostkę.

Wszystko to zmieszać z twarożkiem. Doprawić i dobrze wymieszać. Napełnić cukinię i włożyć do nasmarowanej płaskiej formy. Ustawić na ruszcie i gotować w podany sposób.

Sposób nastawiania: grill o dużej powierzchni, mocno oraz mikrofalówka 360 W, 15 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych