Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wegetariańska cukinia faszerowana kaszą i pieczarkami

Opis wykonania

Faszerowana cukinia to doskonały pomysł zarówno na obiad, jak i ciepłą kolację.Cukinia faszerowana kaszą i pieczarkami doskonale będzie smakowała przyrządzona zarówno w piekarniku, jak i na grillu.

1

Cukinię umyj, przekrój wzdłuż na pół i łyżką wydrąż gniazda nasienne. Wydrążoną cukinię posmaruj niewielką ilością musztardy.

2

Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

3

Pieczarki pokrój w plasterki, cebulę, paprykę i wydrążone gniazda nasienne w kostkę. Na patelni podsmaż cebulę z dodatkiem oleju i przypraw. Gdy będzie szklista dodaj pozostałe pokrojone warzywa.

4

Podsmażaj co chwilę mieszając, aż do momentu, gdy papryka będzie miękka. Następnie dodaj musztardę oraz pokruszoną w rękach fetę. Po chwili dodaj ugotowaną kaszę i całość wymieszaj.

5

Otrzymany farsz przełóż w wydrążone cukinie i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.