


Faszerowana cukinia to doskonały pomysł zarówno na obiad, jak i ciepłą kolację.Cukinia faszerowana kaszą i pieczarkami doskonale będzie smakowała przyrządzona zarówno w piekarniku, jak i na grillu.
Cukinię umyj, przekrój wzdłuż na pół i łyżką wydrąż gniazda nasienne. Wydrążoną cukinię posmaruj niewielką ilością musztardy.
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pieczarki pokrój w plasterki, cebulę, paprykę i wydrążone gniazda nasienne w kostkę. Na patelni podsmaż cebulę z dodatkiem oleju i przypraw. Gdy będzie szklista dodaj pozostałe pokrojone warzywa.
Podsmażaj co chwilę mieszając, aż do momentu, gdy papryka będzie miękka. Następnie dodaj musztardę oraz pokruszoną w rękach fetę. Po chwili dodaj ugotowaną kaszę i całość wymieszaj.
Boisz się, że dobierzesz złą moc kuchenki do rodzaju dania? Dzięki czujnikowi PerfectFry w płytach indukcyjnych marki Bosch idealnie usmażysz wszystkie produkty. Jak to możliwe? Posiada sensor z pięcioma ustawieniami mocy!
Otrzymany farsz przełóż w wydrążone cukinie i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.