Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

1 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa w tajskim klimacie choć w moim własnym wykonaniu :)

Składniki

3 szt. filet drobiowy
3 łyżeczka curry
3 łyżka oliwa z oliwek
1 szt. pęczęk pietruszki
2 szt. korzeń pietruszki
4 szt. seler naciowy - gałązki
3 szt. marchewki
4 szt. czosnek - ząbki
2 szt. czerwona cebula
1 szt. pędy bambusa - puszka
1 szt. korzeń imbiru -3 cm
2 szt. mleczko kokosowe - puszka
2 łyżeczka paryka słodka
0,5 łyżeczka papryka ostra
0,5 łyżeczka chilli
1 łyżeczka pieprz ziołowy
2 szczypta sól morska
1 szt. makaron ryżowy - opakowanie

Opis wykonania

W głębszym garnku podsmażam słupki marchewki i pietruszki oraz selera naciowego, po chwili dodaję czosnek, cebulę i pędy bambusa oraz starty imbir, doprawiam solą- gdy lekko zmiękną dodaję filety kurczaka pokrojone w małe kawałki, marynowane w curry z odrobiną oliwy. Po około 10 minutach mieszania (gdyby było zbyt sucho należy dodać odrobinę wody lub bulionu) doprawiłam mieszanką papryk, chilli i pieprzem ziołowym, po czym dolałam mleczka kokosowe i zagotowałam. Na sam koniec dodałam posiekane pęczki pietruszki. Podawałam z makaronem ryżowym ugotowanym wg instrukcji .

Oceń przepis
Średnia ocen: 1, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych