45 min P0DT0H45M0S P0DT0H45M0S Łatwe dla 4 osób Akademia Smaku Drukuj lub pobierz PDF Nie wygaszaj ekranu Udostępnij Tweet Pin it
Opis wykonania Chanko Nabe to tradycyjna japońska potrawka jedzona często przez zawodników sumo, którzy chcą zbudować masę mięśniową Grzyby, mięso oraz warzywa dokładnie oczyść i umyj pod bieżącą wodą. Marchewkę i seler pokrój w niewielkich rozmiarów kostkę. Kapustę włoską pokrój w cienkie paski. Makaron udon zalej litrem osolonej wody i gotuj do momentu, aż będzie miękki. Cebulę pokrój w piórka i zeszklij na rozgrzanym oleju. Do zeszklonej cebuli dodaj pokrojone mięso, oprósz je mąką ryżową, pieprzem i solą. Całość lekko przyrumień na patelni. Do cebuli i mięsa dodaj pokrojone warzywa i grzyby enoki. Wszystkie składniki zalej wodą i gotuj na średnim ogniu do momentu, aż składniki będą miękkie. Po około 30 minutach gotowania dopraw całość sosem sojowym, przyprawami i dokładnie wymieszaj. Do zupy dodaj wcześnieje ugotowany makaron. Gotową potrawę posyp pokruszonym tofu i szczypiorkiem. Smacznego!