Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Chanko Nabe to tradycyjna japońska potrawka jedzona często przez zawodników sumo, którzy chcą zbudować masę mięśniową

Składniki

300 g Karkówka wieprzowa bez kości
200 g Tofu
200 g Makaron udon
30 g Grzyby enoki
2 szt. Marchew
1,5 l Woda
1 szt. Cebula
1 łyżka Olej
1/4 szt. Włoska kapusta
1 szt. Seler
1 łyżka Mąka ryżowa
1 łyżka Sos sojowy jasny
1 garść Szczypiorek
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz

Opis wykonania

  1. Grzyby, mięso oraz warzywa dokładnie oczyść i umyj pod bieżącą wodą.
  2. Marchewkę i seler pokrój w niewielkich rozmiarów kostkę.
  3. Kapustę włoską pokrój w cienkie paski.
  4. Makaron udon zalej litrem osolonej wody i gotuj do momentu, aż będzie miękki.
  5. Cebulę pokrój w piórka i zeszklij na rozgrzanym oleju.
  6. Do zeszklonej cebuli dodaj pokrojone mięso, oprósz je mąką ryżową, pieprzem i solą.
  7. Całość lekko przyrumień na patelni.
  8. Do cebuli i mięsa dodaj pokrojone warzywa i grzyby enoki.
  9. Wszystkie składniki zalej wodą i gotuj na średnim ogniu do momentu, aż składniki będą miękkie.
  10. Po około 30 minutach gotowania dopraw całość sosem sojowym, przyprawami i dokładnie wymieszaj. Do zupy dodaj wcześnieje ugotowany makaron.
  11. Gotową potrawę posyp pokruszonym tofu i szczypiorkiem.

Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych