Zupa chanko nabe wg braci Wojda!
4 porcje
45 min
Łatwe
Chanko Nabe to tradycyjna japońska potrawka jedzona często przez zawodników sumo, którzy chcą zbudować masę mięśniową
Składniki
300 g Karkówka wieprzowa bez kości
200 g Tofu
200 g Makaron udon
30 g Grzyby enoki
2 szt. Marchew
1,5 l Woda
1 szt. Cebula
1 łyżka Olej
1/4 szt. Włoska kapusta
1 szt. Seler
1 łyżka Mąka ryżowa
1 łyżka Sos sojowy jasny
1 garść Szczypiorek
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
Zupa chanko nabe wg braci Wojda!
Zupa chanko nabe wg braci Wojda!
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Grzyby, mięso oraz warzywa dokładnie oczyść i umyj pod bieżącą wodą.
- Marchewkę i seler pokrój w niewielkich rozmiarów kostkę.
- Kapustę włoską pokrój w cienkie paski.
- Makaron udon zalej litrem osolonej wody i gotuj do momentu, aż będzie miękki.
- Cebulę pokrój w piórka i zeszklij na rozgrzanym oleju.
- Do zeszklonej cebuli dodaj pokrojone mięso, oprósz je mąką ryżową, pieprzem i solą.
- Całość lekko przyrumień na patelni.
- Do cebuli i mięsa dodaj pokrojone warzywa i grzyby enoki.
- Wszystkie składniki zalej wodą i gotuj na średnim ogniu do momentu, aż składniki będą miękkie.
- Po około 30 minutach gotowania dopraw całość sosem sojowym, przyprawami i dokładnie wymieszaj. Do zupy dodaj wcześnieje ugotowany makaron.
- Gotową potrawę posyp pokruszonym tofu i szczypiorkiem.
Smacznego!
Komentarze