Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

1 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa curry z kurczakiem, kukurydzą i zieloną papryką oraz mlekiem kokosowym. Dobry przepis na zupy z kurczakiem to sposób bardzo sycące danie.

Składniki

2 szt. Pierś z kurczaka
2 szt. Ząbek czosnku
Imbir
1 łyżeczka Sól
1/2 łyżeczka Pieprz
1/4 łyżeczka Kolendra mielona
1/4 łyżeczka Ostra, wędzona papryka
1/2 łyżeczka Kurkuma
1/4 łyżeczka Gałka muszkatołowa
1 szt. Papryka Zielona
1 szt. Kolba kukurydzy
160 ml Mleczko kokosowe
500 ml Bulion warzywny lub z kury
2 łyżka Olej kokosowy

Opis wykonania

Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oddzielić ziarna od kolby, paprykę pokroić w kosteczkę podobnej wielkości. Czosnek przecisnąć przez praskę. Imbir obrać łyżeczką i drobno posiekać. Kurczaka przełożyćdo miski przyprawić: solą, pieprzem, papryką, kolendrą, kurkumą, gałką, czosnkiem i imbirem. Rozgrzać olej w garnku, podsmażyć kurczaka, dodać warzywa, wymieszać. Całość zalać bukionem i gotować, aż warzywa będą miękkie, dodać mleko kokosowe. Spróbować i ewentualnie doprawić do smaku.

Oceń przepis
Średnia ocen: 1, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych