Zupa ''Gar berci''
7 porcje
60 min
Łatwe
Bardzo pożywna i niemniej smaczna.Polecam.
Składniki
500g. mielonego mięsa (woł-wp)
300g. kiełbasy zwyczajnej
6 średnich ziemniaków
2 papryki czerwone
2 średnie cebule
5 dużych pieczarek
pęczek zielonej pietruszki
3 ząbki czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka koncentratu grzybowego
2 łyżki margaryny
2 litry bulionu
sól,pieprz,kminek mielony,papryka słodka,papryka pikantna do smaku
Zupa ''Gar berci''
Zupa ''Gar berci''
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę,pieczarki,paprykę,kiełbasę kroimy w kostkę.Ziemniaki obieramy,płuczemy,kroimy w kostkę.W brytfance rozgrzewamy margarynę,podsmażamy cebulę,dodajemy pieczarki,paprykę,kiełbasę,dodajemy mięso mielone,mieszamy,dodajemy koncentrat pomidorowy i grzybowy,zalewamy bulionem,wrzucamy ziemniaki,doprawiamy do smaku.Gotujemy na średnim ogniu ok.40min.Sprawdzamy smak.Zupę porcjujemy,posypujemy posiekaną natką pietruszki,podajemy z pieczywem.SMACZNEGO.
Komentarze