Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Zupa ''Gar berci''

Zupa ''Gar berci''
Ilośc porcji

7 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bardzo pożywna i niemniej smaczna.Polecam.

Składniki

500g. mielonego mięsa (woł-wp)
300g. kiełbasy zwyczajnej
6 średnich ziemniaków
2 papryki czerwone
2 średnie cebule
5 dużych pieczarek
pęczek zielonej pietruszki
3 ząbki czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka koncentratu grzybowego
2 łyżki margaryny
2 litry bulionu
sól,pieprz,kminek mielony,papryka słodka,papryka pikantna do smaku

Opis wykonania

Cebulę,pieczarki,paprykę,kiełbasę kroimy w kostkę.Ziemniaki obieramy,płuczemy,kroimy w kostkę.W brytfance rozgrzewamy margarynę,podsmażamy cebulę,dodajemy pieczarki,paprykę,kiełbasę,dodajemy mięso mielone,mieszamy,dodajemy koncentrat pomidorowy i grzybowy,zalewamy bulionem,wrzucamy ziemniaki,doprawiamy do smaku.Gotujemy na średnim ogniu ok.40min.Sprawdzamy smak.Zupę porcjujemy,posypujemy posiekaną natką pietruszki,podajemy z pieczywem.SMACZNEGO.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Bardzo pożywna i treściwa zupa.
Radosław
Wygląda bardzo syto. Ciekawy przepis