Zupa harira
 
                                            4 porcje
90 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Zupa harira
Zupa harira
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
 
                        Dzień wcześniej ciecierzycę wsyp do garnka, zalej zimną wodą 10 cm ponad poziom ciecierzycy i odstaw na całą noc do namoczenia.
Wołowinę pokrój w kostkę i na rozgrzanym oleju podsmaż mięso.
 
                        Cebulę i marchewkę obierz, a następnie pokrój w kostkę. Do garnka z mięsem dodaj pokrojone warzywa, wymieszaj i dodaj wszystkie przyprawy.
Podlej warzywa 05, l wody, dodaj ciecierzycę, gotuj na płycie grzewczej 45 minut.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
 
                         
                        Następnie dodaj pomidory razem z passatą i czerwoną soczewicą. Wszystko dokładnie wymieszaj, gotuj kolejne 15 minut.
 
                        Zupę dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
 
                                     
                             
                             
                 
                 
    -thumb.webp) 
                     
     
                     
                     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze