Zupa harira
![Zupa harira](https://akademiasmaku.pl/storage/7705/conversions/zupa-harira-4880-single.webp)
4 porcje
90 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Zupa harira
Zupa harira
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9523/conversions/pduKtynIRhiL02-thumb.webp)
Dzień wcześniej ciecierzycę wsyp do garnka, zalej zimną wodą 10 cm ponad poziom ciecierzycy i odstaw na całą noc do namoczenia.
Wołowinę pokrój w kostkę i na rozgrzanym oleju podsmaż mięso.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9524/conversions/qizWkgWDUbXXhr-thumb.webp)
Cebulę i marchewkę obierz, a następnie pokrój w kostkę. Do garnka z mięsem dodaj pokrojone warzywa, wymieszaj i dodaj wszystkie przyprawy.
Podlej warzywa 05, l wody, dodaj ciecierzycę, gotuj na płycie grzewczej 45 minut.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9525/conversions/9gBr2fhvmCDTUG-thumb.webp)
Następnie dodaj pomidory razem z passatą i czerwoną soczewicą. Wszystko dokładnie wymieszaj, gotuj kolejne 15 minut.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9526/conversions/D2xo0idu9qVRca-thumb.webp)
Zupę dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Komentarze