Zupa harira
4 porcje
90 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Zupa harira
Zupa harira
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Dzień wcześniej ciecierzycę wsyp do garnka, zalej zimną wodą 10 cm ponad poziom ciecierzycy i odstaw na całą noc do namoczenia.
Wołowinę pokrój w kostkę i na rozgrzanym oleju podsmaż mięso.
Cebulę i marchewkę obierz, a następnie pokrój w kostkę. Do garnka z mięsem dodaj pokrojone warzywa, wymieszaj i dodaj wszystkie przyprawy.
Podlej warzywa 05, l wody, dodaj ciecierzycę, gotuj na płycie grzewczej 45 minut.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
Następnie dodaj pomidory razem z passatą i czerwoną soczewicą. Wszystko dokładnie wymieszaj, gotuj kolejne 15 minut.
Zupę dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Komentarze