Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Zupa krem z ekologicznych buraków Zosi Ślotały

Zupa krem z ekologicznych buraków Zosi Ślotały
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)

Składniki

3 szt. buraki
2 łyżka imbir
czosnek
300 ml mleko kokosowe
1,5 szklanka bulion z warzyw
2 łyżka sok z limonki
sól i pieprz
1 łyżka oliwa
pestki słonecznika, kozi ser, szpinak

Opis wykonania

Opis wykonania:

Nagrzać piekarnik do 200 stopni. Buraki dokładnie umyć, większe pokroić. Każdy osobno zawinąć w folię aluminiową. Tak przygotowane buraki ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika. Piec przez godzinę. Buraczki wyjąć z piekarnika, odwinąć z folii oraz obrać ze skórek i pokroić na mniejsze kawałki.

Na patelni przysmażamy czosnek z oliwą. Podgrzewamy bulion, gdy będzie gorący dodajemy buraki oraz czosnek z oliwą i dolewamy mleko kokosowe. Po zagotowaniu blendujemy na gładki krem i przyprawiamy do smaku. Nalewamy do misek przyozdabiamy pestkami słonecznika i listkami szpinaku, posypujemy pokruszonym kozim serem.

 

Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Mam nadzieję, że ta zupa jest równie dobra, jak wygląda na zdjęciach.
Ewusia1222
Bardzo zdrowy i prosty przepis na zupę krem