Zupa krem z porów na piwie
4 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Zupa krem z porów na piwie
Zupa krem z porów na piwie
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Usuń zewnętrzne liście z pora, pozostałą część warzywa pokrój na plasterki. Szczypiorek i cebulę dymkę drobno posiekaj. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
W garnku o grubszym dnie rozgrzej masło razem z oliwą z oliwek. Dodaj pokrojone składniki. Całość podsmaż przez ok. 5 minut, mieszając co jakiś czas. Wlej piwo i zagotuj.
Podsmażone jarzyny zalej wywarem/wodą. Zmniejsz moc płyty grzewczej i gotuj do miękkości warzyw przez ok. 15 minut.
Porada
Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.
Garnek zestaw z palnika, dodaj śmietanę i zmiksuj przy pomocy blendera na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem.
Komentarze