Zupa krem z porów na piwie
![Zupa krem z porów na piwie](https://akademiasmaku.pl/storage/7262/conversions/zupa-krem-z-porow-na-piwie-4430-single.webp)
4 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Zupa krem z porów na piwie
Zupa krem z porów na piwie
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8375/conversions/0FyRU4bkjjifrT-thumb.webp)
Usuń zewnętrzne liście z pora, pozostałą część warzywa pokrój na plasterki. Szczypiorek i cebulę dymkę drobno posiekaj. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8376/conversions/7WZ7bHp365gFpZ-thumb.webp)
W garnku o grubszym dnie rozgrzej masło razem z oliwą z oliwek. Dodaj pokrojone składniki. Całość podsmaż przez ok. 5 minut, mieszając co jakiś czas. Wlej piwo i zagotuj.
Podsmażone jarzyny zalej wywarem/wodą. Zmniejsz moc płyty grzewczej i gotuj do miękkości warzyw przez ok. 15 minut.
Porada
Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8377/conversions/sMQL81OOC5AGmI-thumb.webp)
Garnek zestaw z palnika, dodaj śmietanę i zmiksuj przy pomocy blendera na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem.
Komentarze