Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Zupa krem z ziemniaków i prawdziwków z wędzoną makrelą

Zupa krem z ziemniaków i prawdziwków z wędzoną makrelą
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Rewelacja na talerzu.Połączenie wędzonej ryby i ziemniaków po prostu pychotka.POLECAM

Składniki

30g. masła
1 średnia cebula
50g. wędzonego boczku
5 średnich ziemniaków
1 średnia marchewka
150g. świeżych prawdziwków
1,1/2L. bulionu rybnego
200g. wędzonej makreli
200ml. śmietany
majeranek,sól,pieprz biały,cukier do smaku
sok z cytryny do smaku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Opis wykonania

Ziemniaki,marchewkę obrać opłukać,pokroić w kosteczkę.Grzyby oczyścić pokroić w plasterki.Cebulę i boczek pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na maśle.Dodać pokrojone ziemniaki,marchewkę i grzyby.Krótko poddusić.Dolać bulion rybny,gotować ok 20 minut,aż warzywa będą miękkie.Całość zmiksować blenderem.Z ryby zdjąć skórę i wyjąć ości,pokroić na mniejsze kawałki.Zupę doprawić do smaku.Śmietanę hartujemy,wlewamy do zupy.Rybę rozłożyć na talerzach,nalać zupę,posypać natką i świeżo zmielonym pieprzem.SMACZNEGO. ...
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Niebanalne połaczenie, warto samemu przetestować.