Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Zupa mocy

Zupa mocy
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
zupa mocy najlepsza na zbliżającą się jesień :)

Składniki

3 l gorąca woda
3 szt. marchewka
1 szt. ziele angielskie, liść laurowy, por, cebula, plaster świeżego imbiru
1 szczypta sól
`1 garść nać pietruszki
1 szt. lubczyk świeży (kilka łodyg), majeranek, oregano, tymianek
1 szt. seler, korzeń pietruszki, czosnek z łupiną
1 łyżeczka odrobina sosu sojowego
1 garść zielona kolendra
1 szczypta sok z cytryny (łyżka), kurkuma (spora szczypta)
1 łyżeczka szczypta suszonej lukrecji, łyżka oleju kokosowego
1 szczypta pieprz i sól

Opis wykonania

Do gorącej wody wrzucamy marchewki oraz ziele angielskie, liść laurowy, por, cebulę, plaster świeżego imbiru. Doprawiamy solą i wrzucamy nać pietruszki oraz lubczyk świeży , majeranek, oregano, tymianek, seler, korzeń pietruszki, czosnek z łupiną, gotujemy całość max 2 godziny, następnie dodajemy: odrobinę szlachetnego sosu sojowego, zieloną kolendrę, sok z cytryny, kurkumę, suszoną lukrecję, łyżkę oleju kokosowego i doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Gotujemy jeszcze około godziny, odcedzamy wywar, następnie już na sam koniec posypujemy całość świeżą natką pietruszki.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Idealny przepis na zwiększenie odporności! Jest moc!
Monka
Warzywny rosołek ze smakiem orientu Ja zawsze wrzucam wszystkie pokrojone w paski aby domownicy wszystkie zjedli