Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Liczba ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
zupa mocy najlepsza na zbliżającą się jesień :)

Składniki

3 l gorąca woda
3 szt. marchewka
1 szt. ziele angielskie, liść laurowy, por, cebula, plaster świeżego imbiru
1 szczypta sól
`1 garść nać pietruszki
1 szt. lubczyk świeży (kilka łodyg), majeranek, oregano, tymianek
1 szt. seler, korzeń pietruszki, czosnek z łupiną
1 łyżeczka odrobina sosu sojowego
1 garść zielona kolendra
1 szczypta sok z cytryny (łyżka), kurkuma (spora szczypta)
1 łyżeczka szczypta suszonej lukrecji, łyżka oleju kokosowego
1 szczypta pieprz i sól

Opis wykonania

Do gorącej wody wrzucamy marchewki oraz ziele angielskie, liść laurowy, por, cebulę, plaster świeżego imbiru. Doprawiamy solą i wrzucamy nać pietruszki oraz lubczyk świeży , majeranek, oregano, tymianek, seler, korzeń pietruszki, czosnek z łupiną, gotujemy całość max 2 godziny, następnie dodajemy: odrobinę szlachetnego sosu sojowego, zieloną kolendrę, sok z cytryny, kurkumę, suszoną lukrecję, łyżkę oleju kokosowego i doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Gotujemy jeszcze około godziny, odcedzamy wywar, następnie już na sam koniec posypujemy całość świeżą natką pietruszki.

Porada Szefa

Jak uratować przesoloną zupę?

Przesolona zupa? Nie martw się, mamy na to szybki i prosty patent. Dowiedz się, jak uratować przesoloną zupę.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Idealny przepis na zwiększenie odporności! Jest moc!
Monka
Warzywny rosołek ze smakiem orientu Ja zawsze wrzucam wszystkie pokrojone w paski aby domownicy wszystkie zjedli