Zupa pomidorowo-meksykańska z mięsem mielonym
4 porcje
Średnie
Zupa pomidorowo-meksykańska z mięsem mielonym
Składniki
0,5 kg mięso mielone
3 szt. cebula
1-2 szt. marchewka
1 szt. pietruszka
1 szt. puszka kukurydzy
1 szt. puszka groszku
1 szt. puszka bialej fasoli
500 g przecier pomidorowy (karton)
2-3 szt. ząbek czosnku
3-4 szt. kostka rosołowa
2-3 łyżka olej do smażenia
1 garść świeże zioła (majeranek. lubczyk, tymianek, rozmaryn, koperek, oregano)
1 szczypta sól, pieprz
Zupa pomidorowo-meksykańska z mięsem mielonym
Zupa pomidorowo-meksykańska z mięsem mielonym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotować wywar z kostek rosołowych.
Cebulę drobno posiekać i przysmażyć. Następnie dodać do wywaru z kostek.
Pokroić marchew i pietruszkę, dodać do wywaru.
Dodać zawartość puszek (kukurydzę, groszek, fasolę),
Rozgnieść ząbki czosnku i dodać do wywaru.
Podsmażyć mięso mielone i dodać do wywaru.
Gotować ok. pół godziny.
Dodać zioła.
Dodać przecier pomidorowy.
Gotować jeszcze ok. 10 minut.
Podawać z makaronem (instant z zupek chińskich).
Komentarze