Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Zupa pomidorowo-meksykańska z mięsem mielonym

Zupa pomidorowo-meksykańska z mięsem mielonym
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa pomidorowo-meksykańska z mięsem mielonym

Składniki

0,5 kg mięso mielone
3 szt. cebula
1-2 szt. marchewka
1 szt. pietruszka
1 szt. puszka kukurydzy
1 szt. puszka groszku
1 szt. puszka bialej fasoli
500 g przecier pomidorowy (karton)
2-3 szt. ząbek czosnku
3-4 szt. kostka rosołowa
2-3 łyżka olej do smażenia
1 garść świeże zioła (majeranek. lubczyk, tymianek, rozmaryn, koperek, oregano)
1 szczypta sól, pieprz

Opis wykonania

Przygotować wywar z kostek rosołowych. Cebulę drobno posiekać i przysmażyć. Następnie dodać do wywaru z kostek. Pokroić marchew i pietruszkę, dodać do wywaru. Dodać zawartość puszek (kukurydzę, groszek, fasolę), Rozgnieść ząbki czosnku i dodać do wywaru. Podsmażyć mięso mielone i dodać do wywaru. Gotować ok. pół godziny. Dodać zioła. Dodać przecier pomidorowy. Gotować jeszcze ok. 10 minut. Podawać z makaronem (instant z zupek chińskich).
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych