Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa rybna ze świeżymi pomidorami i kolendrą

Opis wykonania

Intensywnie pomidorowa, ziołowa z cytrusowym aromatem i soczystymi kawałkami ryby

W głębokiej patelni lub w garnku rozgrzewamy lekko oliwę z oliwek. Wrzucamy posiekaną drobno cebulę oraz czosnek i smażymy na małym ogniu aż cebula się zeszkli. Rybę kroimy w 3 cm kostkę i dodajemy do smażącej się cebuli z czosnkiem. Delikatnie mieszamy i smażymy 2 minuty. Zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy pomidory z puszki, passatę i sok z połowy cytryny. Po zagotowaniu dodajemy pokrojone w grubą kostkę świeże pomidory malinowe i poszatkowaną kolendrę. Całość dusimy przez 5 minut, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dosypujemy poszatkowaną pietruszkę. Po nałożeniu na talerze polewamy delikatnie oliwą z oliwek.