Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Zupa rybna ze świeżymi pomidorami i kolendrą

Zupa rybna ze świeżymi pomidorami i kolendrą
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Intensywnie pomidorowa, ziołowa z cytrusowym aromatem i soczystymi kawałkami ryby

Składniki

6 łyżka dobrej jakości oliwa z oliwek
2 szt. ząbki czosnku
1 szt. cebula czerwona
0,5 kg świeży filet z dorsza
250 ml bulion warzywny
1 szt. puszka pomidorów krojonych
200 ml passata
1 szt. sok z połowy cytryny lub całej limonki
1 garść świeża kolendra
1 garść pietruszka zielona
1 łyżeczka świeży grubo mielony pieprz
1 łyżeczka sól himalajska

Opis wykonania

W głębokiej patelni lub w garnku rozgrzewamy lekko oliwę z oliwek. Wrzucamy posiekaną drobno cebulę oraz czosnek i smażymy na małym ogniu aż cebula się zeszkli. Rybę kroimy w 3 cm kostkę i dodajemy do smażącej się cebuli z czosnkiem. Delikatnie mieszamy i smażymy 2 minuty. Zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy pomidory z puszki, passatę i sok z połowy cytryny. Po zagotowaniu dodajemy pokrojone w grubą kostkę świeże pomidory malinowe i poszatkowaną kolendrę. Całość dusimy przez 5 minut, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dosypujemy poszatkowaną pietruszkę. Po nałożeniu na talerze polewamy delikatnie oliwą z oliwek.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych