Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:

Składniki

400 ml bulionu warzywnego
400 ml mleka kokosowego
2 łyżki pasty curry
6 kalarep
4 pęczki rzodkiewki
1 łyżeczka kuminu
50 ml sosu sojowego
1 pęczek cebuli dymki
1 główka młodej kapusty
3 łyżki oleju sezamowego
sól do smaku

Opis wykonania

Kapustę myjemy i kroimy w kostkę 2x2 cm.

Cebulę dymkę siekamy razem ze szczypiorkiem (rozdzielamy cebulę i szczypior).

Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plasterki 1,5 mm.

Kalarepę myjemy, obieramy i kroimy w słupki 1,5x1,5 mm.

Do szerokiego garnka wlewamy olej sezamowy i mocno podgrzewamy na płycie grzewczej.

Dodajemy kapustę, cebulę, kalarepę i smażymy na mocnym ogniu przez 2 minuty.

Dolewamy 100 ml bulionu i dusimy koleje 2 minuty. Dodajemy resztę bulionu, mleko kokosowe, pastę curry, kumin oraz doprawiamy do smaku solą. Gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez 10 minut.

Porada

Obawiasz, że podczas gotowania coś może pójść nie tak? Rozgotowane warzywa czy przypalony sos już nigdy nie będą problemem. Sensor gotowania PerfectCook w płytach indukcyjnych marki Bosch precyzyjnie kontroluje temperaturę gotowania i eliminuje ryzyko porażki!

Bosh Logo
Bosh

Dodajemy rzodkiewkę i siekany szczypior, zmniejszamy ogień i czekamy 5 minut przed podaniem.

Najlepiej smakuje z makaronem udon.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy