


Kapustę myjemy i kroimy w kostkę 2x2 cm.
Cebulę dymkę siekamy razem ze szczypiorkiem (rozdzielamy cebulę i szczypior).
Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plasterki 1,5 mm.
Kalarepę myjemy, obieramy i kroimy w słupki 1,5x1,5 mm.
Do szerokiego garnka wlewamy olej sezamowy i mocno podgrzewamy na płycie grzewczej.
Dodajemy kapustę, cebulę, kalarepę i smażymy na mocnym ogniu przez 2 minuty.
Dolewamy 100 ml bulionu i dusimy koleje 2 minuty. Dodajemy resztę bulionu, mleko kokosowe, pastę curry, kumin oraz doprawiamy do smaku solą. Gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez 10 minut.
Dodajemy rzodkiewkę i siekany szczypior, zmniejszamy ogień i czekamy 5 minut przed podaniem.
Najlepiej smakuje z makaronem udon.