Zupa z kalarepy i rzodkiewek
4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Zupa z kalarepy i rzodkiewek
Zupa z kalarepy i rzodkiewek
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kapustę myjemy i kroimy w kostkę 2x2 cm.
Cebulę dymkę siekamy razem ze szczypiorkiem (rozdzielamy cebulę i szczypior).
Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plasterki 1,5 mm.
Kalarepę myjemy, obieramy i kroimy w słupki 1,5x1,5 mm.
Do szerokiego garnka wlewamy olej sezamowy i mocno podgrzewamy na płycie grzewczej.
Dodajemy kapustę, cebulę, kalarepę i smażymy na mocnym ogniu przez 2 minuty.
Dolewamy 100 ml bulionu i dusimy koleje 2 minuty. Dodajemy resztę bulionu, mleko kokosowe, pastę curry, kumin oraz doprawiamy do smaku solą. Gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez 10 minut.
Porada
Obawiasz, że podczas gotowania coś może pójść nie tak? Rozgotowane warzywa czy przypalony sos już nigdy nie będą problemem. Sensor gotowania PerfectCook w płytach indukcyjnych marki Bosch precyzyjnie kontroluje temperaturę gotowania i eliminuje ryzyko porażki!
Dodajemy rzodkiewkę i siekany szczypior, zmniejszamy ogień i czekamy 5 minut przed podaniem.
Najlepiej smakuje z makaronem udon.
Komentarze