Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa z kalarepy i rzodkiewek

Opis wykonania

Zupa z kalarepy i rzodkiewek - krok 1

Kapustę myjemy i kroimy w kostkę 2x2 cm.

Cebulę dymkę siekamy razem ze szczypiorkiem (rozdzielamy cebulę i szczypior).

Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plasterki 1,5 mm.

Kalarepę myjemy, obieramy i kroimy w słupki 1,5x1,5 mm.

Zupa z kalarepy i rzodkiewek - krok 2

Do szerokiego garnka wlewamy olej sezamowy i mocno podgrzewamy na płycie grzewczej.

Dodajemy kapustę, cebulę, kalarepę i smażymy na mocnym ogniu przez 2 minuty.

Dolewamy 100 ml bulionu i dusimy koleje 2 minuty. Dodajemy resztę bulionu, mleko kokosowe, pastę curry, kumin oraz doprawiamy do smaku solą. Gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez 10 minut.

Zupa z kalarepy i rzodkiewek - krok 3

Dodajemy rzodkiewkę i siekany szczypior, zmniejszamy ogień i czekamy 5 minut przed podaniem.

Najlepiej smakuje z makaronem udon.