Jajka na twardo
Jeśli jajko na twardo kojarzy Ci się jedynie z wielkanocnymi pisankami, zajrzyj koniecznie do naszych przepisów. W Akademii Smaku wiemy nie tylko, co zrobić z jajka na twardo, ale także ile gotować jajko, by wyszło na twardo. Jeśli obieranie jajek sprawiało CI zawsze problem, z naszym patentem na to, jak szybko obrać jajko na twardo to będzie bułka z masłem. Podpowiemy Ci także, jak sprawdzić świeżość jajek.
Z czym jeść jajko na twardo
Oczywiście z majonezem na świątecznym stole albo w paście jajecznej. W Akademii Samku znajdziesz przepis na:
- nową wersję pasty jajecznej – z awokado,
- klasyczną sałatkę nicejską,
- zupy z jajkiem – botwinka czy żurek,
- kotleciki jajeczne,
- devolaya z jajkiem przepiórczym.
Jajko na twardo to pomysł na szybkie i kolorowe kanapki, kiedy nie ma pomysłu, co zrobić na kolację. Z dodatkiem rzodkiewki, szczypiorku, pomidora, ogórka, sałaty oraz wędliny kanapki będą nie tylko smaczne i pożywne, ale też ucieszą oko.
Na Wielkanocnym stole
Oczywiście nie ma Wielkanocy bez jajek na twardo – nie tylko w wielkanocnym koszyczku, ale także na stole. Jajka to główny bohater wielkanocnego menu. Sprawdźcie nasze przepisy na jajko na twardo w świątecznej odsłonie: faszerowane, różowe oraz pieczone jajka w mięsnej skorupce.
Mamy mnóstwo pomysłów na jajka na twardo, wypróbujcie także inne przepisy z Akademii Smaku!