Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Edyta Herbuś przygotowała sałatkę jarzynową- wspomnienie swojego dzieciństwa.

Składniki

5 szt. Ziemniaki
5 szt. Marchew
3 szt. Korzeń pietruszki
1 szt. Seler
6 szt. Jajko ugotowane na twardo
5 szt. Ogórki kiszone
2 szt. Cebula
1 szt. Czosnek
1 szt. Jabłko
1 szt. Groszek zielony konserwowy w puszce
1 szt. Kukurydza konserwowa w puszce
1 garść Natka pietruszki
250 ml Majonez
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
4 łyżka Musztarda

Opis wykonania

  1. Ugotuj wcześniej wszystkie warzywa.
  2. Następnie ostudź je, pokrój w kostkę.
  3. Wrzuć do bardzo dużej miski i lekko wymieszaj ,tak żeby nie pognieść składników.
  4. Następnie wymieszaj majonez z musztardą, a dla złagodzenia smaku możesz dodać odrobinkę śmietany. Tak przygotowany sos, wlej do miski z warzywami i delikatnie mieszaj całą zawartość.
  5. Posyp groszkiem bądź pokrojoną natką pietruszki.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych