Sałatka jarzynowa Edyty Herbuś
4 porcje
30 min
Łatwe
Edyta Herbuś przygotowała sałatkę jarzynową- wspomnienie swojego dzieciństwa.
Składniki
5 szt. Ziemniaki
5 szt. Marchew
3 szt. Korzeń pietruszki
1 szt. Seler
6 szt. Jajko ugotowane na twardo
5 szt. Ogórki kiszone
2 szt. Cebula
1 szt. Czosnek
1 szt. Jabłko
1 szt. Groszek zielony konserwowy w puszce
1 szt. Kukurydza konserwowa w puszce
1 garść Natka pietruszki
250 ml Majonez
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
4 łyżka Musztarda
Sałatka jarzynowa Edyty Herbuś
Sałatka jarzynowa Edyty Herbuś
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Ugotuj wcześniej wszystkie warzywa.
- Następnie ostudź je, pokrój w kostkę.
- Wrzuć do bardzo dużej miski i lekko wymieszaj ,tak żeby nie pognieść składników.
- Następnie wymieszaj majonez z musztardą, a dla złagodzenia smaku możesz dodać odrobinkę śmietany. Tak przygotowany sos, wlej do miski z warzywami i delikatnie mieszaj całą zawartość.
- Posyp groszkiem bądź pokrojoną natką pietruszki.
Komentarze