Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Edyta Herbuś przygotowała sałatkę jarzynową- wspomnienie swojego dzieciństwa.

Składniki

5 szt. Ziemniaki
5 szt. Marchew
3 szt. Korzeń pietruszki
1 szt. Seler
6 szt. Jajko ugotowane na twardo
5 szt. Ogórki kiszone
2 szt. Cebula
1 szt. Czosnek
1 szt. Jabłko
1 szt. Groszek zielony konserwowy w puszce
1 szt. Kukurydza konserwowa w puszce
1 garść Natka pietruszki
250 ml Majonez
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
4 łyżka Musztarda

Opis wykonania

  1. Ugotuj wcześniej wszystkie warzywa.
  2. Następnie ostudź je, pokrój w kostkę.
  3. Wrzuć do bardzo dużej miski i lekko wymieszaj ,tak żeby nie pognieść składników.
  4. Następnie wymieszaj majonez z musztardą, a dla złagodzenia smaku możesz dodać odrobinkę śmietany. Tak przygotowany sos, wlej do miski z warzywami i delikatnie mieszaj całą zawartość.
  5. Posyp groszkiem bądź pokrojoną natką pietruszki.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Ostatnio Edyta sama mi ją zrobiła, polecam!
Ewusia1222
Bardzo dobra sałatka jarzynowa- tradycyjne danie
fiziowaaa
Rewelacja, pycha