Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

3 (Liczba ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sałatka z ogórków konserwowych, ryżu, jajek, tuńczyka i kukurydzy.

Składniki

ogórki konserwowe
3 szklanka ugotowanego na sypko ryżu
ketchup
majonez
cebulka
jajka na twardo
puszki tuńczyka w sosie własnym
kukurydza lub groszek konserwowy

Opis wykonania

Układamy warstwy, 3 ogórki pokrojone w kostkę, szklankę ryżu, rozsmarowujemy ketchup pikantny, 3 małe cebule pokrojone w kostkę, rozsmarowujemy ½ dużego słoika majonezu, 3 jajka ugotowane na twardo pokrojone w kostkę, szklankę ryżu, rozsmarowujemy ½ dużego słoika majonezu, 1-2 puszki tuńczyka według uznania, szklankę ryżu, rozsmarowujemy ketchup pikantny, groszek lub kukurydzę.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 3, Liczba ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Doskonała, szybka i łatwa w wykonaniu 🙂