Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Krem pomidorowy z tostami i bresaolą

Krem pomidorowy i tosty z bresaolą
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosty krem pomidorowy z typowo włoskimi tostami z bresaolą i parmezanem zachwyci każdym letnim popołudniem.

Składniki

8 szt. pomidor
2 szt. szalotka
2 szt. ząbek czoasnku
1 łyżka brązowy cukier
2 łyżka śmietana 18%
sól
pieprz
bazylia
oregano
8 szt. kromka pieczywa
8 szt. plastry szynki Bresaola
8 szt. plaster parmezanu
8 szt. plaster jabłka
1 łyżeczka masło

Opis wykonania

Krem pomidorowy: Cebulkę i czosnek posiekaj. Zeszklij na oliwie. Pomidory pokrój w kawałki i zblenduj. Przelej do garnka, dodaj cebulkę i czosnek, sól, pieprz i cukier. Gotuj 10 minut. Dodaj posiekane zioła i śmietanę. Wymieszaj i w razie potrzeby dopraw.

Tosty: Jabłka pokrój w plastry i podsmaż na patelni. Ułóż na posmarowanej masłem kromce, nakryj 2 plastrami sera i szynki. Przykryj drugą kromką. Wstaw do tostera lub połóż na patelni. Przykryj pokrywką na 5 minut. Następnie odkryj i przypiecz pieczywo. Maczaj tosty w kremie pomidorowym.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych