


Aromatyczny krem dyniowo-paprykowy z chrupiącym boczkiem i serem feta
Dynię obrać i pokroić w kostkę. Paprykę również pokroić w kostkę. Ułożyć na blachę, skropić olejem i posypać tymiankiem. Piec 40 min w 180 stopniach. W między czasie nastawić garnek z wodą ok. 2,5 litra. Obrać i umyć marchew, seler oraz pora. Następnie wrzucić warzywa do wody. Gotować do miękkości. Dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Do gotującego wywaru wrzucić upieczoną dynię oraz paprykę. Doprawić solą, papryką słodką oraz chilli. Chwilę gotować. Wyjąć liście laurowe. Następnie wszystko zmiksować. Boczek pokroić na cieniutkie plasterki i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Smażyć do momenty, gdy będzie chrupiący. Udekorować serem fetą oraz plastrami boczku.