Brownie z czarnej fasoli
6 porcje
65 min
Łatwe
Składniki
Brownie z czarnej fasoli
Brownie z czarnej fasoli
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Zalewamy siemię lniane wrzącą wodą i odstawiamy. Fasolę odcedzamy i przepłukujemy i wrzucamy do blendera. Dodajemy do niej przygotowane siemię lniane, mąkę ryżową, proszek do pieczenia, kakao, olej kokosowy, miód oraz wanilię. Miksujemy na gładką masę. Następnie do masy dodajemy posiekaną czekoladę i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch masy można posypać np. kawałkami czekolady bezglutenowej Ciasto pieczemy ok. 40 - 50 min. do suchego patyczka. Po upieczeniu czekamy aż ciasto całkowicie ostygnie. Smacznego! :)
Komentarze