Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Brownie z czarnej fasoli

Opis wykonania

Brownie - deser, którego nigdy nie mamy dość. Brownie - odpowiednie dla osób na diecie beznabiałowej i bezglutenowej. Dla dużego i małego łasucha :)

Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Zalewamy siemię lniane wrzącą wodą i odstawiamy. Fasolę odcedzamy i przepłukujemy i wrzucamy do blendera. Dodajemy do niej przygotowane siemię lniane, mąkę ryżową, proszek do pieczenia, kakao, olej kokosowy, miód oraz wanilię. Miksujemy na gładką masę. Następnie do masy dodajemy posiekaną czekoladę i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch masy można posypać np. kawałkami czekolady bezglutenowej Ciasto pieczemy ok. 40 - 50 min. do suchego patyczka. Po upieczeniu czekamy aż ciasto całkowicie ostygnie. Smacznego! :)