Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

65 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Brownie - deser, którego nigdy nie mamy dość. Brownie - odpowiednie dla osób na diecie beznabiałowej i bezglutenowej. Dla dużego i małego łasucha :)

Składniki

1 szt. puszka czarnej fasoli
5 łyżka zmielone siemię lniane
10 łyżka gorąca woda
1 szklanka mąka ryżowa
85 g kakao
1 szt. tabliczka gorzkiej czekolady bezglutenowej
4 łyżka miód
4 łyżka olej kokosowy, nierafinowany
1 łyżeczka bezglutenowy proszek do pieczenia
1 szt. miąższ z laski wanilii

Opis wykonania

Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Zalewamy siemię lniane wrzącą wodą i odstawiamy. Fasolę odcedzamy i przepłukujemy i wrzucamy do blendera. Dodajemy do niej przygotowane siemię lniane, mąkę ryżową, proszek do pieczenia, kakao, olej kokosowy, miód oraz wanilię. Miksujemy na gładką masę. Następnie do masy dodajemy posiekaną czekoladę i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch masy można posypać np. kawałkami czekolady bezglutenowej Ciasto pieczemy ok. 40 - 50 min. do suchego patyczka. Po upieczeniu czekamy aż ciasto całkowicie ostygnie. Smacznego! :)


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych