Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Burger wołowy z domowym sosem bbq i oscypkiem

Burger wołowy z domowym sosem bbq i oscypkiem
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4.67 (Liczba ocen: 3)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Burger wołowy z przepysznym sosem bbq własnej roboty, z aromatycznym oscypkiem i rukolą.

Składniki

400 g Wołowiny
bułki
2 garść rukoli
2 szt. oscypek
boczek wędzony- plastry
2 szt. małej cebuli czerwonej
ząbki czosnku
4 łyżka ketchupu
4 łyżka musztardy miodowej
6 łyżka octu balsamicznego
2 łyżka miodu
3 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczka pieprzu cayene
1 łyżka majonez
2 łyżeczka olej
1 szczypta soli, pieprzu, czosnku granulowanego, chili

Opis wykonania

Sos: Siekamy drobno 1 i 1/2 cebulki i czosnek, szklimy je na rozgrzanym oleju w rondelku. Dodajemy słodka paprykę, pieprz cayene i mieszamy. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i gotujemy na małym ogniu ok. 40 min co jakiś czas mieszając. W tym czasie mielimy i doprawiamy mięso . Formujemy z nich burgery i odstawiamy na chwilę. Kiedy sos jest już prawie gotowy, mniej więcej po 30 minutach zaczynamy przygotowywać resztę składników. Smażymy na patelni grillowej nasze burgery i bekon, następnie grillujemy również oscypka i bułki. Składamy kolejno: Bułka majonez burger sos bbq rukola bekon cebulka oscypek majonez bułka Smacznego!

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 4.67, Liczba ocen: 3
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Burgery wyszły przepyszne
Małgorzata
Zastąpienie sałaty rukolą, domowy sos bbq i oscypek bardzo korzystnie wpływają na smak tego burgera. I jeszcze ten bekon:) Jak w profesjonalnej burgerowni 🍔
bsylvia
Bardzo dobre burgery, polecam!
Bacardi
Bardzo dobry sos warto spróbować
lukas.kar
Fajne, wytrawne połączenie smaków
Aleksandra J
Bardzo dobry ☺️