Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Burger wołowy z domowym sosem bbq i oscypkiem

Burger wołowy z domowym sosem bbq i oscypkiem
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Burger wołowy z przepysznym sosem bbq własnej roboty, z aromatycznym oscypkiem i rukolą.

Składniki

400 g Wołowiny
bułki
2 garść rukoli
2 szt. oscypek
boczek wędzony- plastry
2 szt. małej cebuli czerwonej
ząbki czosnku
4 łyżka ketchupu
4 łyżka musztardy miodowej
6 łyżka octu balsamicznego
2 łyżka miodu
3 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczka pieprzu cayene
1 łyżka majonez
2 łyżeczka olej
1 szczypta soli, pieprzu, czosnku granulowanego, chili

Opis wykonania

Sos: Siekamy drobno 1 i 1/2 cebulki i czosnek, szklimy je na rozgrzanym oleju w rondelku. Dodajemy słodka paprykę, pieprz cayene i mieszamy. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i gotujemy na małym ogniu ok. 40 min co jakiś czas mieszając. W tym czasie mielimy i doprawiamy mięso . Formujemy z nich burgery i odstawiamy na chwilę. Kiedy sos jest już prawie gotowy, mniej więcej po 30 minutach zaczynamy przygotowywać resztę składników. Smażymy na patelni grillowej nasze burgery i bekon, następnie grillujemy również oscypka i bułki. Składamy kolejno: Bułka majonez burger sos bbq rukola bekon cebulka oscypek majonez bułka Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Burgery wyszły przepyszne