Burger wołowy z domowym sosem bbq i oscypkiem
2 porcje
45 min
Łatwe
4.67 (Ilość ocen: 3)
Burger wołowy z przepysznym sosem bbq własnej roboty, z aromatycznym oscypkiem i rukolą.
Składniki
400 g Wołowiny
bułki
2 garść rukoli
2 szt. oscypek
boczek wędzony- plastry
2 szt. małej cebuli czerwonej
ząbki czosnku
4 łyżka ketchupu
4 łyżka musztardy miodowej
6 łyżka octu balsamicznego
2 łyżka miodu
3 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczka pieprzu cayene
1 łyżka majonez
2 łyżeczka olej
1 szczypta soli, pieprzu, czosnku granulowanego, chili
Burger wołowy z domowym sosem bbq i oscypkiem
Burger wołowy z domowym sosem bbq i oscypkiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Sos:
Siekamy drobno 1 i 1/2 cebulki i czosnek, szklimy je na rozgrzanym oleju w rondelku. Dodajemy słodka paprykę, pieprz cayene i mieszamy. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i gotujemy na małym ogniu ok. 40 min co jakiś czas mieszając.
W tym czasie mielimy i doprawiamy mięso . Formujemy z nich burgery i odstawiamy na chwilę.
Kiedy sos jest już prawie gotowy, mniej więcej po 30 minutach zaczynamy przygotowywać resztę składników.
Smażymy na patelni grillowej nasze burgery i bekon, następnie grillujemy również oscypka i bułki.
Składamy kolejno:
Bułka
majonez
burger
sos bbq
rukola
bekon
cebulka
oscypek
majonez
bułka
Smacznego!
Komentarze