


Z trzema sosami.Polecam.
Mieloną wołowinę połączyć z jajkami, śmietaną, posiekaną cebulą, bułką tartą oraz z połową świeżego koperku, doprawić do smaku.Starannie mieszamy w misce. Z masy wyrabiamy sześć płaskich, okrągłych kotletów. Rozgrzewamy grilla, smarujemy ruszt oliwą, kładziemy na nim mięso. Grillujemy ok15min. z każdej strony. W między czasie składniki sosów dokładnie mieszamy w osobnych miskach. Pomidor, cebulę czosnkową kroimy w plastry. Ogórek kroimy wzdłuż na cienkie wstążki, rolujemy w rulonik. Bułki przekroić na pół, kładziemy na ruszt, opiekamy z obydwu stron na zloty kolor. Bułki rozkładamy na talerzach. Na spody kładziemy liście sałaty na górę kotlety a następnie pomidor, cebulę, zrolowane ogórki, posypujemy obficie prażoną cebulką oraz reszta koperku, przykrywamy wierzchami. Podajemy z sosami. SMACZNEGO.