Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Deserek z ryżem kokosowym i owocami leśnymi.

Deserek z ryżem kokosowym i owocami leśnymi.
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowy deser dla smakoszy. Słodkawy, kokosowy smak ryżu, doskonale współgra i kontrastuje z owocowym musem.

Składniki

1/2 szklanka ryż
1 szklanka mleczko kokosowe
1/2 kg mrożone owoce leśne (maliny, jeżyny, jagody, truskawki)
3 łyżka cukier trzcinowy

Opis wykonania

Ryż gotujemy w mleczku kokosowym, w razie potrzeby dolewając mleka lub wody. Jeśli mleczko kokosowe nie jest słodkie dodajemy troszkę cukru. Cukier karmelizujemy na patelni. Dodajemy owoce, rozdrabniając je, gdy będą miękkie. Nakładamy warstwowo, raz ryż kokosowy, raz owoce. Posypujemy wiórkami kokosowymi i migdałami. Dekorujemy jadalnymi kwiatami i miętą. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych