Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Drobiowe burgery de luxe

Opis wykonania

Zdecydowanie lepsza alternatywa dla tradycyjnych burgerów.

Na gorącej patelni delikatnie prażymy obrane orzechy pistacjowe. Następnie dosyć grubo je siekamy. Mieszamy je z mięsem, do którego wcześniej dodaliśmy pokrojoną w mała kostkę cebulę, przetarty czosnek, starty ser żółty oraz posiekany szczypiorek. Do mięsa dodajemy również sporą szczyptę soli, pieprz oraz dwie łyżki mąki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie formujemy kotlety o średnicy bułek, których będziemy używać. Każdy kotlet obwijamy szynką i grillujemy z każdej strony ok. 15 minut, w zależności od grubości burgerów. Przed podaniem upewnij się, że są całkowicie upieczone. Przekrojone na pół bułki grillujemy 2-3 minuty, aby stały się chrupiące. Następnie smarujmy je kozim serkiem, wykładamy sporą ilość roszponki, krążki czerwonej cebuli oraz kotlety z kurczaka, które wieńczą nasze burgery.