Duet polsko - chiński
4 porcje
Średnie
Zupa warzywna inspirowana lipcowym polskim ogrodem z całym jego dobrodziejstwem natury, doprawiona na chiński smaczek :-)
Składniki
Młoda Cukinia zielona
Młoda Cukinia żółta
Papryka czerwona
Papryka Zielona
Duża cebula
1 por
Młoda marchew
Młode ziemniaki
Fasolka szparagowa
Mleko kokosowe
Filet z kurczaka
Papryka ostrą w proszku
Czosnek granulowany
Pieprz kolorowy
Natka pietruszki
Przyprawa chińska
Cukier
Sos sojowy
Duet polsko - chiński
Duet polsko - chiński
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Połowę warzyw (oprócz ziemniaków, fasolki, które dodajemy w pełnej ilości), kroimy w słupki, kostkę i półplastry, gotujemy al dente w 2,5 l wody. Pół cebuli , marchewki i papryki - pokrojone - smażymy na oleju. Mięso rozdrabnianiamy w paski i podsmażamy w woku, dodajemy do zupy, doprawiamy ziołami i mlekiem kokosowym.Gotujemy krótko.
Powyższa propozycja to feria kolorów i smaku, powinna być lekko pikantna .
Smacznego❣
Komentarze