Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa warzywna inspirowana lipcowym polskim ogrodem z całym jego dobrodziejstwem natury, doprawiona na chiński smaczek :-)

Składniki

Młoda Cukinia zielona
Młoda Cukinia żółta
Papryka czerwona
Papryka Zielona
Duża cebula
1 por
Młoda marchew
Młode ziemniaki
Fasolka szparagowa
Mleko kokosowe
Filet z kurczaka
Papryka ostrą w proszku
Czosnek granulowany
Pieprz kolorowy
Natka pietruszki
Przyprawa chińska
Cukier
Sos sojowy

Opis wykonania

Połowę warzyw (oprócz ziemniaków, fasolki, które dodajemy w pełnej ilości), kroimy w słupki, kostkę i półplastry, gotujemy al dente w 2,5 l wody. Pół cebuli , marchewki i papryki - pokrojone - smażymy na oleju. Mięso rozdrabnianiamy w paski i podsmażamy w woku, dodajemy do zupy, doprawiamy ziołami i mlekiem kokosowym.Gotujemy krótko. Powyższa propozycja to feria kolorów i smaku, powinna być lekko pikantna . Smacznego❣

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Fajny duet 😁
Radosław
Fajne danie na wykorzystanie resztek z lodówki ;)