Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Faszerowana oberżyna

Opis wykonania

Oberżyna faszerowana takimi produktami jak: wołowina ser owczy, czerwone pepperoni. Idealne na obiad!

baner reklamowy maszynki do mielenia

Oberżyny umyć. Obrać zielone elementy wokół ogonka, ogonka nie odkrawać. Co ok. 1,5 cm zdjąć skórkę wzdłuż oberżyny, aż cała będzie w paski. Wykonać długie, głębokie nacięcie wzdłuż jednego z pasków, które posłuży za kieszonkę. Owoce osuszyć. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy. Oberżyny obsmażać przez 5 minut na mocnym ogniu na jasno brązowy kolor i wyjąć z patelni. Rozgrzać komorę gotowania. 4 pomidory naciąć i włożyć w perforowanym pojemniku do komory. Pod spód wsunąć pojemnik nieperforowany. Gotować na parze.

Pomidory obrać i pokroić w kostkę. Pozostałego pomidora pokroić na cztery plastry. Na patelni silnie rozgrzać 2 łyżki oliwy. Obsmażyćmięso. Zeszklić cebulę, dodać pokruszonego pomidory oraz koncentrat I dusić na małym ogniu przez 1 minutę. Dodać ser, posolić i popieprzyć. Dodać pietruszkę. bez ogonków, drobno siekanej. W nieperforowanym pojemniku ułożyć oberżyny nacięciem do góry. Napełnić kieszonki mięsem, resztę wyłożyć na oberżyny. Pepperoni przekroić wzdłuż i wyjąc pestki. Na każdej oberżynie położyć połówkę pepperoni i plaster pomidora. Podlać czerwonym winem i piec według przepisu.