Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Figi zapiekane z serem i orzechami

Opis wykonania

Figi zapiekane z serem i orzechami - krok 1

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni na średniej mocy płyty grzewczej. Orzechy rozdrobnij z pomocą blendera i również dodaj na patelnię. 

Orzechy z boczkiem podsmaż przez kolejne 2–3 minuty do czasu aż boczek się zrumieni.

Figi zapiekane z serem i orzechami - krok 2

Figi umyj, pozbaw ogonków i natnij od góry w taki sposób, aby ćwiartki figi u dołu były nadal połączone.

W nacięcia włóż po kawałku sera pleśniowego, a następnie posyp każdą figę kruszonką przygotowaną z orzechów i boczku.

Figi zapiekane z serem i orzechami - krok 3

Figi ułóż w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce i zapiekaj 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 175°C, w funkcji grilla z termoobiegiem.

Figi zapiekane z serem i orzechami - krok 4

Upieczone figi polej miodem i podawaj na ciepło lub przestudzone.​

Bosch do kuchni