Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

FIT KOLACJA: Purée z batatów z imbirowym łososiem

Opis wykonania

Brakuje Ci pomysłu na kolację?

Rozgrzewające puree z batatów z imbirowym łososiem to świetny pomysł na kolację, zwłaszcza gdy pogoda za oknem nie rozpieszcza.



Opis przygotowania:



  1. Łososia umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, natrzyj imbirem oraz czosnkiem, dopraw pieprzem i solą.

  2. Odstaw na około 40 minut. Skrop oliwą, ułóż kawałki pomarańczy i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 12 minut. Rybę możesz również ugotować na parze.

  3. Batata pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj. Dopraw kolendrą, łyżeczką mleczka kokosowego i zrób puree. Paprykę i selera pokrój w kostkę, dodaj żurawinę oraz oliwki. Podawaj z ciepłą rybą i puree z batata.