Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

FIT KOLACJA: Purée z batatów z imbirowym łososiem

FIT KOLACJA: Purée z batatów z imbirowym łososiem
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Brakuje Ci pomysłu na kolację?

Składniki

120 g łososia
300 g batatów
2 - 3 plasterki pomarańczy
Seler naciowy
1 papryka czerwona
10 czarnych oliwek
Garść żurawiny
Kawałek imbiru
Sok z 1/2 cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
Świeża kolendra
200 g czerwonej papryki
1 łyżka mleczka kokosowego
Pieprz, sól

Opis wykonania

Rozgrzewające puree z batatów z imbirowym łososiem to świetny pomysł na kolację, zwłaszcza gdy pogoda za oknem nie rozpieszcza.

Opis przygotowania:

  1. Łososia umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, natrzyj imbirem oraz czosnkiem, dopraw pieprzem i solą.
  2. Odstaw na około 40 minut. Skrop oliwą, ułóż kawałki pomarańczy i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 12 minut. Rybę możesz również ugotować na parze.
  3. Batata pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj. Dopraw kolendrą, łyżeczką mleczka kokosowego i zrób puree. Paprykę i selera pokrój w kostkę, dodaj żurawinę oraz oliwki. Podawaj z ciepłą rybą i puree z batata.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Fajna propozycją na FIT kolację.