Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Fit vege-burger

Fit vege-burger

Opis wykonania

55 min
Łatwe
dla 4 osób

Fit burger z kaszy jaglanej i czerwonej fasoli :)Wykonany z pyszną, świeżą bułką wieloziarnistą, warzywkami i lekkim, domowym sosem czosnkowym!

Krok 1

W wodzie gotujemy na średnim palniku kaszę jaglaną, posypujemy szczyptą soli, czekamy aż wsiąknie zdecydowanie większą część wody oraz napęcznieje. Odcedzamy i odstawiamy do przestygnięcia. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Większość fasoli blendujemy na mus, pozostałą lekko kroimy i wsypujemy do przestygniętej kaszy jaglanej. Dodajemy kukurydzę, przeciśnięty przez praskę czosnek, zmielone płatki owsiane, oliwę, przyprawy, koncentrat pomidorowy, mieszamy za pomocą łyżki.
vege burgery
Krok 2

Kotlety formujemy dłońmi, można je za każdym razem zwilżać wodą- łatwiej nam się wtedy formują burgery. Piec przez około 30 minut, aż wytworzy się fajna chrupka skorupka.
vege burgery
Krok 3

Bułki przekrajamy na pół, smarujemy spód sosem, kroimy pomidory, ogórki, nakładamy również sałatę rzymską oraz upieczone burgery, przykrywamy bułką. Smacznego!
Asia Kądziołka
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Kulinarne triki – co o nich wiesz?

Co zrobić, żeby deska do krojenia była stabilna?