Fit vege-burger
4 porcje
55 min
Łatwe
1 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Fit vege-burger
Fit vege-burger
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W wodzie gotujemy kaszę jaglaną na średnim palniku, posypujemy szczyptą soli, czekamy, aż wsiąknie zdecydowanie większa część wody oraz napęcznieje. Odcedzamy i odstawiamy do przestygnięcia. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Większość fasoli blendujemy na mus, pozostałą lekko kroimy i wsypujemy do przestygniętej kaszy jaglanej. Dodajemy kukurydzę, przeciśnięty przez praskę czosnek, zmielone płatki owsiane, oliwę, przyprawy, koncentrat pomidorowy, mieszamy łyżką.
Kotlety formujemy dłońmi, można je za każdym razem zwilżać wodą- łatwiej nam się wtedy formują burgery. Piec przez około 30 minut, aż wytworzy się chrupka skorupka.
Bułki przekrajamy na pół, smarujemy spód sosem, kroimy pomidory, ogórki, nakładamy również sałatę rzymską oraz upieczone burgery, przykrywamy bułką.
Komentarze