Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ludzie lubią flaczki albo nienawidzą. Niektórzy nie jedzą, bo są wegetarianami. Dlatego polecam flaczki z boczniaków. Robi się je krócej.

Składniki

50 dkg boczniaki
1 szt. pęczek włoszczyzny
1 szt. mały słoiczek przecieru pomidorowego
1 szt. średnia cebula
1 szt. ząbek czosnku
1 szczypta ostra papryka
2 szt. ziarenka ziela angielskiego
5 szt. ziarenka pieprzu czarnego
2 szt. listek laurowy
2 - 3 dkg korzeń imbiru
2 łyżka majeranek
3 - 4 łyżka olej rzepakowy

Opis wykonania

Grzyby i włoszczyznę umyć, osuszyć, pokroić w paski. Cebulę i czosnek drobno pokroić, podsmażyć na oleju. Wszystko w garnku zalać wodą, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz. Dodać przyprawy i obrany imbir. Ugotować do miękkości. Włoszczyznę zetrzeć na dużych oczkach. Wyjąć imbir, dodać przecier, ostrą paprykę, rozkruszyć majeranek. Pogotować 5-10 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy