Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Grillowane klopsiki nadziewane mozzarellą

Grillowane klopsiki nadziewane mozzarellą
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Grillowane klopsiki z serem mozzarella to kolejna propozycja na pyszne dania w plenerze. Mięso doprawione tymiankiem, oregano z dodatkiem cebuli, czosnku i świeżej bazylii. W środku klopsików zatopiony jest ser, który pod wpływem ciepła rozpływa się w ustach.

Składniki

500 g mięsa mielonego np. z łopatki wieprzowej
125 g mozzarelli
1 cebula
1 ząbek czosnku
3 łyżki bułki tartej
1/2 łyżeczki suszonego oregano
1/2 łyżeczki suszonego tymianku
1 łyżka koncentratu pomidorowego
3 łyżki świeżej bazylii
Sól, pieprz do smaku

Opis wykonania

Cebulę pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do pojemnika blendera. Dodaj czosnek, suszone zioła, listki bazylii i zblenduj.

W misce umieść mięso mielone. Dodaj zmiksowane składniki, koncentrat pomidorowy dopraw solą i pieprzem. Dodaj bułkę tartą i wyrób zwartą masę.

Porada

Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.

Bosh Logo
Bosh

Z mięsa mielonego formuj placuszki, ułóż na środku kawałki sera i obtocz je mięsem, tworząc klopsik.

Piecz na grillu po 2–3 minuty z każdej strony.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy