Grillowane klopsiki nadziewane mozzarellą

4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Grillowane klopsiki nadziewane mozzarellą
Grillowane klopsiki nadziewane mozzarellą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Cebulę pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do pojemnika blendera. Dodaj czosnek, suszone zioła, listki bazylii i zblenduj.

W misce umieść mięso mielone. Dodaj zmiksowane składniki, koncentrat pomidorowy dopraw solą i pieprzem. Dodaj bułkę tartą i wyrób zwartą masę.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.


Z mięsa mielonego formuj placuszki, ułóż na środku kawałki sera i obtocz je mięsem, tworząc klopsik.
Piecz na grillu po 2–3 minuty z każdej strony.
Komentarze